U bent hier: Home › Vereniging › Lidmaatschap

Lidmaatschap


Leuk dat je interesse hebt om schaatstraining te volgen bij STG Hoorn. Hoe je lid kunt worden lees je op deze pagina. Aanmelden kan via het formulier onderaan de pagina. Lees eerst alles goed door!

Lid worden van de STG Hoorn kan als je de basisbeginselen van het schaatsen onder de knie hebt. Dat wil zeggen dat je recht op de schaatsen kunt staan en de aanwijzingen van de trainer kunt opvolgen. Voor kinderen die overstappen van het jeugdschaatsen is diploma D een goede indicatie dat het met het basisniveau wel goed zit.

Aspirant-lidmaatschap en zomertrainings-lidmaatschap

Voor nieuwe leden tot 18 jaar is er de mogelijkheid om eerst aspirant-lid te worden. Met dit lidmaatschap kun je ervaren of de sport en de club bij jou passen. De periode van aspirant-lidmaatschap loopt van 1 mei tot 1 september. Aanmelden voor het aspirant-lidmaatschap kan al vóór 1 mei plaatsvinden. Als je in september besluit tot het definitieve lidmaatschap, worden de kosten van het aspirant-lidmaatschap (€ 35) verrekend met het volledig lidmaatschap. Aspirant-lidmaatschap is per persoon maar één keer mogelijk.

Het is ook mogelijk om alleen te kiezen voor een zomertraining-lidmaatschap (€ 40). Het zomertraining-lidmaatschap is mogelijk voor iedereen. Voor ouders die in de zomer mee willen trainen met hun kind(eren) is een zomertraining-lidmaatschap verplicht.

Met zowel het aspirant-lidmaatschap als het zomertraining-lidmaatschap kun je maximaal twee trainingen per week volgen. Voor beide lidmaatschapsvormen geldt dat er geen kledingbijdrage wordt berekend. Aspirant-leden en zomerleden zijn GEEN volwaardig lid zoals gedefinieerd in de statuten. Indien je als aspirant- of zomertrainingslid wil deelnemen aan de skeelertraining dan is dat mogelijk tegen de geldende vergoeding van €50 euro bij een minimaal aantal deelnemers van 10. Duintraining is mogelijk vanaf 12 jaar of in overleg met de trainers. Indien men met iemand meerijdt naar de duintraining, dan kost dit €2,50 per deelnemer per keer (te betalen aan de desbetreffende chauffeur).

Regulier lidmaatschap

De reguliere lidmaatschapskosten worden berekend naar de categorie waartoe je behoort. Klik hier voor de indeling van de categorieën. De prijslijst is terug te vinden op het desbetreffende tabblad op deze pagina.

De aanmelding voor alle lidmaatschapsvormen verloopt via de website. Op het inschrijfformulier wordt gevraagd je persoonlijke gegevens in te vullen. Je maakt zelf je inlognaam en wachtwoord aan. Bewaar deze goed, want je hebt deze nodig om in te loggen op de website. Jouw gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Als je de welkomstmail met het informatieboekje hebt ontvangen, is het mogelijk om in te loggen op de site om naar het ledengedeelte te gaan. Ook voor regulier leden geldt: als je wil deelnemen aan de skeelertraining dan is dat mogelijk tegen de geldende vergoeding van €50 euro bij een minimaal aantal deelnemers van 10. Duintraining is mogelijk vanaf 12 jaar of in overleg met de trainers. Indien men met iemand meerijdt naar de duintraining, dan kost dit €2,50 per deelnemer per keer (te betalen aan de desbetreffende chauffeur).

Verplichte KNSB Afdracht

Met ingang van het seizoen 2017-2018 wordt de verplichte KNSB afdracht doorbelast aan zowel de reguliere leden als de aspirant en zomertrainingsleden. Met deze afdracht ben je onder andere verzekerd via de KNSB voor ongevallen. De bijdrage is leeftijdsafhankelijk en bedraagt €6,00 voor leden < 18jaar en €8,50 voor leden >= 18 jaar.

Lid van STG Hoorn, en dan?

Als je lid bent geworden van STG Hoorn, kun je op de website je clubkleding en ijsabonnement aanvragen. Tijdens trainingen op de ijsbaan en tijdens wedstrijden dragen de leden van STG Hoorn verplicht de clubkleding van de vereniging. Je kunt het hele jaar door bestellen. Als er kleding op voorraad is zal deze gelijk worden uitgeleverd, anders wordt er besteld. Voor de clubkleding wordt een jaarlijkse bijdrage gevraagd (afhankelijk van het pakket € 35 of € 45) en een eenmalige borg van € 50. Zie voor meer informatie over kleding het speciale informatieboekje.

Meer informatie over de aanvraag van abonnementen en een eventuele wedstrijdlicentie staat op deze pagina en in het speciale informatieboekje van STG Hoorn.

Als je eenmaal lid bent geworden, word je door de vrijwilligerscommissie benaderd om een taak te verrichten binnen de vereniging. Dit kan variëren van jureren of klokken bij de wedstrijden tot flyeren of het mede organiseren van activiteiten. Ook een bestuurstaak of een rol in één van de commissies van STG Hoorn is natuurlijk mogelijk. Vrijwilligerswerk is misschien wel de beste manier om mensen te leren kennen en zo verbonden te raken bij de vereniging.

Na aanmelding ben je lid van de club, maar je hebt nog geen ijsabonnement! Voor het volgen van de zomertrainingen kun je je vanaf eind maart, begin april opgeven via de website. De verschillende ijsabonnementen kun je vanaf 1 juli tot en met 1 augustus boeken, ook via de website. Als je ook wedstrijden of marathons wilt rijden dan heb je ook een licentie nodig. Kijk voor meer informatie over abonnementen en licenties in het informatieboekje of op de desbetreffende tabbladen op de website.

Door op onderstaande knop te drukken kun je jezelf bij de club aanmelden voor de diversen lidmaatschapsvormen.

Aanmelden STG Hoorn Lidmaatschap

 

Het sportjaar loopt van 1 mei van een jaar tot 30 april van het jaar erop. Wil je het lidmaatschap beëindigen dan moet je dit bij voorkeur online via de website of per e-mail kenbaar maken aan de ledenadministratie vóór 1 april. Schriftelijk aan:

Ledenadministratie STG Hoorn
p/a Pade 8
1716 KA Opmeer 

Met ingang van 1 mei is het lidmaatschap dan beëindigd.

Hier is het kostenoverzicht te vinden voor de verschillende leden van STG Hoorn. De prijzen zijn voor het seizoen 2018-2019.

De kosten van lidmaatschap kunnen worden verdeeld in twee delen: het verenigingsdeel en het KNSB-deel. Aspirant-leden (€ 35) en zomertraining-leden (€ 40) betalen naast de contributie alleen de verplichte KNSB afdracht van €6 of €8,50 uit het KNSB deel.

Het verenigingsdeel

Tot het verenigingsdeel horen de kosten voor diensten waar de vereniging voor zorgt. Dit is de clubkleding en het zorgen voor trainingsmateriaal en trainers. De kosten zijn afhankelijk van je leeftijd en wensen wat betreft kleding en trainingsvormen.

 • Contributie zomer- en wintertraining
 • Kledingbijdrage (€ 35 of € 45)
 • Eventueel kosten voor aanvullende zomertraining(en) of tweede wintertraining
 • Eenmalige waarborgsom voor de clubkleding (€ 50)

Het KNSB-deel

Als schaatser maak je gebruik van de diensten van de KNSB. Zij zijn ‘eigenaar’ van het ijs en moeten betaald worden voor het gebruik daarvan. De kosten verschillen afhankelijk van je leeftijd en wensen wat betreft trainingen en wedstrijden.

 • IJsabonnement
 • Talent Ontwikkeling Fonds (TOF). Verplichte bijdrage (€ 7,75) voor de KNSB, bij de abonnementsprijzen inbegrepen, voor het faciliteren van topsport.
 • Verplichte afdracht aan de KNSB tbv verzekeringen etc. (€ 6 voor leden <18, € 8,50 voor leden ouder dan 18)
 • Eventueel tweede abonnement (tweede wintertraining)
 • Eventueel wedstrijdlicentie

Prijslijst

Categorie Contributie incl. zomer en wintertraining   (1)

Wedstrijd abonnement

Trainings-abonnement

Volg abonnement

2e winter training

Pupillen 85,00 152,73 142,42 77,27 20,00
Junioren C 85,00 190,85 159,94 77,27 20,00
Junioren B 95,00 190,85 159,94 77,27 20,00
Junioren A 95,00 190,85 159.94 77,27 20,00
Neo-Senioren 105,00 253,18 232,58 108,18 20,00
Senioren/Masters 105,00 253,18 232,58 108,18 20,00

Toerrijders t/m 18 jaar

105,00 - 89,89 - 20,00
Toerrijders vanaf 19 jaar 105,00 - 97,61  - 20,00
IJsfaciliteiten Jun-C (wedstrijd + volg abo) 85,00 268,12 - - 20,00
IJsfaciliteiten Jun-B en Jun-A (wedstrijd + volg abo) 95,00 268,12 - - 20,00
IJsfaciliteiten vanaf Neo-Sen(wedstrijd + volg abo) 105,00 361,36 - - 20,00 
 
Aspirant lidmaatschap (Leeftijd < 18 en maximaal 1 seizoen): € 35 plus € 6 verplichte KNSB Afdracht (2)
Zomertraining-lidmaatschap (Alle leeftijden, meerdere seizoenen): € 40 plus € 6 / 8,50 verplichte KNSB Afdracht (2)
 

1 Leden die een machtiging tot automatische incasso hebben afgegeven ontvangen €2,50 korting op hun contributie

Voor het aspirant- en zomertraining-lidmaatschap is geen kledingbijdrage verschuldigd. Er kan, indien gewenst, wel bepaalde kleding worden aangekocht. Er hoeft ook geen KNSB Licentie te worden aangeschaft.

De prijzen voor de wedstrijd en trainingsabonnementen (winterseizoen) worden vastgesteld door de Baanvereniging Hoorn voor 2018. Voor 2019 zijn de prijzen ivm de BTW verhoging op dit moment nog onder voorbehoud.

  

De eigen bijdrage voor clubkleding bedraagt voor het pakket Jack/Salopette € 35,00 per jaar.
De eigen bijdrage voor clubkleding bedraagt voor het pakket Jack/Lycra Wedstrijdpak € 45,00 per jaar.
De eigen bijdrage voor clubkleding bedraagt voor het pakket Jack/Marathon Trainingpak € 45,00 per jaar.
De borg voor kleding voor nieuwe leden bedraagt € 50,00.

De verplichte afdracht aan de KNSB bedraagt dit seizoen € 6,00 voor leden jonger dan 18 jaar en € 8,50 voor leden ouder dan 18 jaar en wordt apart doorberekend.

 

Als je lid bent van STG Hoorn, kun je niet meteen het ijs op. Daar is een ijsabonnement voor nodig. De ijsabonnementen kunnen elk jaar van 1 juli tot en met 1 augustus aangevraagd worden via de website van STG Hoorn. Zorg dat je dit op tijd doet, anders kan je in de winter niet het ijs op!

Om het op de ijsbaan overzichtelijk te houden, zijn er meerdere trainingsuren om de verschillende niveaus van elkaar te scheiden. Op de abonnementen is dit aangegeven met een code. Een ijsabonnement is alleen bedoeld voor dat ene specifieke uur en kan niet worden ingezet op een ander trainingsuur. Hier wordt door de poortwachters op de ijsbaan op gecontroleerd! Je trainingstijd is dus afhankelijk van je categorie. Klik hier voor de indeling van de categorieën.

Leden van STG Hoorn hebben de keuze uit de volgende abonnementen:

 • Maandagavond 18.00-19.15 uur. Bedoeld voor pupillen t/m junioren C. Keuze uit wedstrijdabonnement en trainingsabonnement
 • Maandagavond 19.30-20.45 uur. Bedoeld voor alle licentiehouders vanaf junioren B. Keuze uit wedstrijdabonnement en trainingsabonnement
 • Maandagavond 21.00-22.15 uur. Bedoeld voor toerrijders/recreanten, geen wedstrijdrijders.
 • Woensdagavond 18.00-19.15 uur. Bedoeld als 2e trainingsuur voor alle categorieën, behalve toerrijders. Keuze uit volg-abonnement (als aanvulling op de maandag) of eerste-abonnement (bij geen abonnement op de maandag).

Voor het abonnement op woensdagavond is het mogelijk deze als eerste-abonnement of als volgabonnement aan te vragen. Het volgabonnement is voor mensen die ook op de maandagavond schaatsen, het eerste-abonnement is alleen voor mensen die wel willen schaatsen, maar absoluut niet op maandag kunnen/willen.

Het onderscheid tussen wedstrijd en trainingsabonnementen zit in een eventuele wedstrijdlicentie. Bij een wedstrijdabonnement is een wedstrijdlicentie verplicht en kunnen wedstrijden geschaatst worden. Met een trainingaabonnement kunnen alleen de trainingen gevolgd worden en kan er geen enkele wedstrijd gereden worden (dit geldt voor alle disciplines, dus ook marathon). Voor meer informatie over licenties kijk je op het desbetreffende tabblad op deze pagina.

Voor verdere vragen kan je ons bereiken via:

Als je naast je trainingen ook wedstrijden wilt rijden bij STG Hoorn, heb je een wedstrijdlicentie nodig. Alle schaatsers kunnen zelf online in Mijn KNSB hun wedstrijdlicentie bestellen/verlengen en betalen. De sporter is dan ook zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van een wedstrijdlicentie.

Je inloggegevens voor Mijn KNSB ontvang je via een e-mail. Als je ingeschreven staat bij een schaatsvereniging, wordt je automatisch geregistreerd als lid van de KNSB. Je gegevens worden dan gekoppeld aan een relatienummer. Met dit nummer kun je inlogen op Mijn KNSB en je ook inschrijven voor de verschillende wedstrijden. Zorg dan ook dat je gegevens kloppen en actueel zijn.

Dit zijn de belangrijkste punten om op te letten bij het aanschaffen van een licentie:

 • Het is mogelijk (zonder extra kosten) alle disciplines toe te voegen aan je licentie
 • Er zijn drie prijsklassen, afhankelijk van de leeftijd van de wedstrijdlicentiehouder
 • De wedstrijdlicentie is geldig voor één jaar
 • Je krijgt géén fysiek pasje, wel een digitaal pasje

Ook zonder wedstrijdlicentie kun je af en toe een wedstrijd schaatsen. Met een wedstrijddaglicentie kun je tegen een vergoeding eenmalig deelnemen aan een wedstrijd. Let wel op dat veel wedstrijden niet openstaan voor deelnemers met een wedstrijddaglicentie. De wedstrijddaglicentie kan per wedstrijd aangevraagd worden via het inschrijfsysteem voor wedstrijden op inschrijven.schaatsen.nl.

Voor verdere vragen kan je ons bereiken via:

Ga naar Mijn KNSB

Voor de vereniging is het van belang om een gezonde financiële positie te hebben. Vandaar dat wij het graag promoten om je rekeningen van STG Hoorn via een automatische incasso te betalen. Voor de leden heeft dit als voordeel dat je de rekening niet kan vergeten te betalen. Mede hierom is tijdens de ALV van 2017 besloten om een korting te geven op het contributiegeld van €2,50 indien men besluit om via een automatisch incasso te betalen.

Indien je besluit om je contributie en andere verenigingsfacturen te betalen via automatische incasso, dan kun je hieronder het machtigingsformulier downloaden en uitprinten.
Vul deze volledig in en stuur deze met handtekening op naar:

Penningmeester STG Hoorn
G.Molstraat 38
1507 WR Zaandam

Download het Machtigingsformulier

Login
21-07-2018

Namens Dick Bierman, een bijzondere oproep:

Lees meer...

12-05-2018

Tijdritten STG Hoorn

Lees meer...

16-03-2018

Mergelheuvelland tweedaagse in Zuid-Limburg

Lees meer...

22-06-2018

Te koop: Rubber Wedstrijd Pak Maat 165 (S)

Lees meer...Activiteiten Kalender
« Augustus 2018 »
M D W D V Z Z
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Actieve bezoekers: 99, waarvan 0 geregistreerd en 99 gast(en). © 2018 www.stghoorn.nl     facebook  twitter  instagram


Ogenblik a.u.b. ...