Nieuwsbrief de Braam

Juni 2018

Inleiding

Heb jij ook iets te melden of wil je graag iets delen met de vereniging? Stuur je bijdrage voor de nieuwsbrief, sociale media of website naar !.

Wij wensen iedereen veel leesplezier. Daniëlle Vlaar, Sjors Leek, Teun Tanja, Niek Last - PR STG Hoorn

Deze maand onder andere...

  • Uitslag Rabobank Clubkas Campagne

  • Informatie over de STG Hoorn Zomerspelen

  • Uitkomsten van de ALV van afgelopen 6 juni

  • Femke en Wanda van der Gragt stellen zich voor

Meer informatie lezen, even opzoeken ‘hoe het ook alweer zat’ of nieuw bij de club? Kijk dan in het informatieboekje van STG Hoorn op onze website.

Van het bestuur

En toen waren er zeven. Luider en luider klonk de roep van het bestuur om vers bloed en een grotere groep bestuursleden om de taken over te verdelen. Na goede oriënterende gesprekken de weken voorafgaand aan de ALV van 6 juni jl. hebben maar liefst vijf personen te kennen gegeven het avontuur aan te gaan. De één met meer ervaring dan de ander, maar niet met minder enthousiasme om de klus met zijn allen te klaren.

Op de ALV is aftredend voorzitter Martin Kras al bedankt met een mooie bos bloemen en een cadeaubon voor de inrichting van zijn nieuwe huis, maar ook via deze weg willen we hem nog hartelijk bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren in het bestuur. Natuurlijk zal Martin niet zomaar weg zijn. Als fietstrainer blijft hij betrokken bij de vereniging.

De uitbreiding van het bestuur met Marian Has, Sandy Knap, Wanda van der Gragt, Serge van Toorenburg en Sjors Leek zal de nodige veranderingen met zich mee brengen. Het bestuur zal een voorzitter en secretaris moeten aanwijzen en de taken (her)verdelen. Binnenkort hopen we daar meer over bekend te maken.

Het aangepaste Jaarverslag 2017-2018, zoals goedgekeurd door de ALV, is nu te raadplegen op de website. Het concept-verslag van de ALV zal ook binnenkort gepubliceerd worden.

Wij wensen iedereen veel plezier met deze positieve nieuwsbrief en natuurlijk succes met de trainingen en voorbereidingen voor de zomervakantie en het nieuwe winterseizoen.

Namens het bestuur,
Sjors Leek

Nieuws van STG Hoorn

STG Hoorn scoort met Rabobank Clubkas Campagne

Na een paar maanden durende campagne werd op dinsdag 19 juni dan de uitslag verwacht van de Rabobank Clubkas Campagne. Een kleine inventarisatie bij het laatste commissieoverleg leerde al snel dat het vereiste minimum aan stemmen wel gehaald werd, maar het exacte aantal was nog onbekend. Namens STG Hoorn waren Jelle Kluiwstra en Megan Hoogland (sponsorcommissie) en Sjors Leek (bestuur) aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen. Het resultaat was boven verwachting goed. Met precies 100 stemmen wisten we maar liefst €415,43 op te halen! Flink meer dan de €250 die voorheen verdiend kon worden met de fietstocht.

Naast de Rabobank Actie is het mogelijk om STG Hoorn net dat steuntje extra in de rug te geven door online je aankopen te doen via Sponsorkliks. Bijna alle bekende webshops doen mee! Kijk dus voordat je gaat bestellen even via de website van STG Hoorn of de webshop meedoet aan Sponsorkliks. Dit geldt ook voor vakanties en vliegreizen. Zo kan het bedrag voor STG Hoorn snel oplopen. Sponsorkliks is er trouwens ook als app voor op je smartphone, waarmee je ook simpel meerdere verengingen kunt sponsoren!

Informatie over STG Hoorn Zomerspelen

Jullie hebben het ongetwijfeld voorbij zien komen in een eerdere nieuwsbrief op facebook of tijdens de training zelf: de STG Hoorn Zomerspelen. Hierbij wat extra informatie. De datum wanneer de Zomerspelen worden gehouden is zondag 1 juli. We willen om 07:00 verzamelen bij de Hulk in Berkhout. LET OP! De Hulk is alleen de startlocatie! Eventuele spullen kunnen worden afgegeven om mee te gaan met de auto. De rest van de dag zullen we in Hoorn aanwezig zijn. Rond 16:00 zal de dag worden afgesloten. (Locatie volgt spoedig). Wij zorgen voor ontbijt en lunch en voor de nodige tussendoortjes. Wat we precies gaan doen houden we geheim, maar het is vooral voor de gezelligheid en de sportieve uitdaging. MELD JE AAN! Het wordt een gezellige dag met alle leden van STG Hoorn zegt het voort en zorg dat iedereen zich aanmeldt! Aanmelden kan tot en met maandag 27 juni via de website!

Spannende strijd in STG Hoorn tijdritcompetitie

Het zomerseizoen is al bijna twee maanden onderweg en dat betekent dat ook de tijdritcompetitie weer is begonnen. Er zijn al twee van de vier tijdritten gereden en de strijd is spannend! De eerste zege ging naar Bram Kras, maar in de tweede tijdrit wist Jelle Bervoets de snelste tijd op de klok te zetten. De volgende tijdritten zijn op zondag 15 juli en zondag 16 september. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Uitslagen en foto’s van de eerste twee tijdritten zijn terug te vinden op de website.

Zomerse podiumplaatsen op de weg voor Jelle en Ramona

In de vorige nieuwsbrief konden we al de bijzondere medaillereeks van Ramona Westerhuis op het NK Baan/Weg van het inlineskaten melden. Die reeks kreeg een vervolg op het NK Marathon in Waarland, waar ze in een spannende sprint Evelien Vijn op de streep klopte. De prestaties van Ramona zijn bij bondscoach Frank Fiers niet onopgemerkt gebleven. Eind augustus staat het debuut op de EK gepland, waar ze zowel op de piste als de weg geselecteerd is. Het EK wordt tussen 17 en 23 augustus gehouden in het Belgische Oostende.

In Aartswoud was eveneens Hoornse glorie op het podium te bewonderen, met de tweede plaats van Jelle Kluiwstra in de plaatselijke wielerronde. Waar Jelle Bervoets door blessureleed niet mee kon rijden ging Jelle Kluiwstra er met een mooie prijs vandoor. In een sterk deelnemersveld hield Jelle goed stand in het peloton met de wedstrijdrenners. Door verkeerd schakelen moest hij het peloton laten gaan en reed vervolgens in zijn eentje de koers uit. Onder luide aanmoediging van Megan, Jelle Bervoets en Roland reed hij zelfs nog een ronde extra. Later tijdens de prijsuitreiking stond hij met zijn mond vol tanden toen bleek dat hij tweede was geworden. De gewonnen worst werd die avond nog weggewerkt.

Stelt zich voor:

Femke en Wanda van der Gragt

Voor het eerst een dubbele editie van ‘Stelt zich voor’: Femke en Wanda van der Gragt!

“Hallo allemaal, ik ben Femke van der Gragt. Ik ben 12 jaar oud en ik zit in groep 8 van Socrates. Ik zit nu vier jaar bij STG Hoorn. Daarvoor heb ik eerst 2 jaar bij IJsclub Hoorn geschaatst. Bij IJsclub Hoorn vertelden ze toen dat er een proeftraining was bij STG Hoorn. Daar ben ik naar toe gegaan. Ik vond het toen heel erg leuk. Ik ben met de zomertraining toen begonnen bij John. Ik vond het erg leuk en ben toen doorgegaan naar de wintertrainingen.
Ik ben hard aan het trainen op het pootje over in de bocht. Ik probeer er ook op te letten dat ik goed recht op mijn ijzers sta. De 300 meter vind ik het allerleukst. Dan kan je lekker gas geven en een bochtje lopen. Naast het schaatsen lees ik veel. Tekenen vind ik ook erg leuk. Na de grote vakantie ga ik naar het Clusius college daar heb ik heel veel zin in, want ik houd erg veel van dieren en planten."

“Ik ben Wanda van der Gragt, de moeder van Femke. Ik werk op basisschool Socrates in Zwaag. Werken met kinderen vind ik heel erg leuk. Naast mijn werk tennis ik en zing ik in een popkoor. Ik houd erg van uitstapjes met het gezin of familie/vrienden. Op vakantie gaan vind ik heerlijk. We hebben al heel wat landen ontdekt. Wel altijd in de natuur, ik ben niet zo’n stadsmens.
Sinds de laatste ALV ben ik lid van het bestuur van STG Hoorn. Ik vind het belangrijk dat ouders meehelpen bij de sportvereniging van hun kind. Zonder vrijwilligers kan een club immers niet draaien. Vorige jaren heb ik al geholpen met het organiseren van het Bontekoe toernooi en heb ik al bij heel wat wedstrijden geholpen met klokken. Na de dringende oproep van het bestuur heb ik besloten om daar in te stappen, zodat ik nog meer kan helpen.
Ik vind het altijd heel gezellig om bij Femke te kijken. De sfeer op de baan en binnen de club vind ik heel aangenaam. Er is oog voor iedereen en alle prestaties worden gewaardeerd. Zelf kan ik niet zo goed schaatsen. Ik heb wel eens een cursus gedaan, maar vooral die bochten waren geen succes. Tijdens de laatste winter begon het wel weer te kriebelen en heb ik samen met Femke en mijn man, Ronald, op natuurijs geschaatst. Dat was wel weer erg leuk."

Foto’s: Sjors Leek, Neeke Smit/Schaatsen.nl, Andrea Bleeker, Arno Reus, Wanda van der Gragt.

Actieve bezoekers: 114, waarvan 0 geregistreerd en 114 gast(en). © 2018 www.stghoorn.nl     facebook  twitter  instagram


Ogenblik a.u.b. ...