Nieuwsbrief de Braam

Februari 2018

Inleiding

Heb jij ook iets te melden of wil je graag iets delen met de vereniging? Stuur je bijdrage voor de nieuwsbrief, sociale media of website naar !.

Wij wensen iedereen veel leesplezier. Daniëlle Vlaar, Sjors Leek, Teun Tanja, Niek Last - PR STG Hoorn

 • Alle informatie over het einde van het seizoen
  Slotavond op zaterdag 7 april!
  Extra schaatsavond op maandag 5 maart.

 • Laatste sponsornieuws: stem en shop en help STG Hoorn.

 • Veel successen voor de wedstrijdrijders.

Meer informatie lezen, even opzoeken ‘hoe het ook alweer zat’ of nieuw bij de club? Kijk dan in het informatieboekje van STG Hoorn op onze website.

Van de voorzitter

STG Hoorn is niet van één persoon of van de commissies, maar is van ons allemaal. Elke keer is het weer zichtbaar hoeveel de verschillende commissieleden bijdragen aan het reilen en zeilen van STG Hoorn. Maar natuurlijk ook bij elke clubwedstrijd waar STG Hoorn de jury moet leveren, zijn ouders, leden of andere vrijwilligers in de weer om de wedstrijd tot een succes te maken. Iedereen die zich op één of andere manier inzet, heel erg bedankt, want zonder jullie zijn er geen trainingen, wedstrijden of activiteiten!

Waar op dit moment wel een groot probleem ontstaat is het bestuur. Het bestuur draait al een lange tijd zonder secretaris. Sietse Postmus neemt deze taak waar en voert de secretariaat-taken samen met mij uit. Ik heb in het bestuur aangegeven bij de volgende ALV begin juni 2018 af te treden en heb dit ook vorige week bekend gemaakt bij de leden van de commissies. Omdat STG Hoorn van ons allemaal is, is de vraag of jullie er allemaal over willen nadenken op welke wijze jij een bijdrage kunt leveren aan het bestuur. Dit zal moeten gebeuren, want penningmeester Yvonne Kuin en algemeen bestuurslid Sietse Postmus kunnen niet met twee personen alle bestuurstaken uitvoeren. Voor informatie, aanmelden of meelopen met het bestuur, kun je je aanmelden bij of bellen met Martin Kras. Niet meer twijfelen, nu gewoon doen!

Afgelopen winter is er weer veel georganiseerd, waaronder het Schaatsjongens van Bontekoe toernooi en 2x een Thialfwedstrijd. Zaterdag 17 februari was dit weer een groot succes met snel ijs en daardoor heel veel PR’s. Het was weer mooi om te zien hoe alle schaatstrainingsgroepen van ijsbaan De Westfries daar samen een succes van hebben gemaakt.

Het schaatsseizoen zit er ook alweer bijna op. Nog één week trainingen en een paar wedstrijden, dan kunnen de schaatsen in het vet. Maar niet getreurd, je kunt je schaatsvrienden weer zien op de slotavond en begin mei komen jullie elkaar weer tegen op de zomertrainingen.

Met vriendelijke groet,
Martin Kras, voorzitter STG Hoorn -

Nieuws van STG Hoorn

Einde van het seizoen

Op maandag 26 februari en woensdag 28 februari zijn de laatste trainingen op het ijs. Zoals gebruikelijk sluiten we de laatste maandagtraining weer in stijl af. Dit betekent dat maandag op het eerste trainingsuur (18:00) de schaatsers ‘verkleed’ het ijs op gaan. Dus pak je onesie of andere carnavalskleding en doe deze aan. Samen met Solid Aqua organiseren we op het eerste uur ook een toertocht met stempelkaart. Na afloop krijgen alle schaatsers een kop chocolademelk. Ook het tweede (19:30) en derde (21:00) trainingsuur is na afloop van de training voor alle schaatsers chocolademelk.

Wanneer je er nog steeds geen genoeg van hebt, is er nog een mogelijkheid: Optisport biedt alle abonnementhouders de gelegenheid om maandag 5 maart voor €2 te schaatsen van 18.00 tot 20.00 uur. Ook de abonnementhouders van de andere dagen zijn dan van harte welkom. Neem de €2 cash mee.

Slotavond

De toerrijders hebben afgelopen week al een voorschot genomen en sloten de training gezellig af met een drankje in de kantine. Willy Reus: “Namens de hele groep trainers en schaatsgenoten, bedankt! We hebben er van genoten. Het was weer erg gezellig dit seizoen. Ons uitje naar Flevonice met John was ook top. Voor volgend seizoen moeten we even in de gaten houden dat we (eventueel in kleine groepjes) vaker naar Flevonice gaan: een drie kilometerbaan buiten met fantastisch ijs als het niet te hard waait. Alsof je een toertocht rijdt!”

Op zaterdag 7 april is de Slotavond van STG Hoorn. Alle leden, ouders en geïnteresseerden zijn uiteraard weer van harte uitgenodigd voor de uitreiking van de prijzen in het clubklassement, de diploma’s voor de clubrecords en natuurlijk de uitreiking van de felbegeerde progressiebokaal. Natuurlijk draait tussendoor weer de bingo machine met prachtige prijzen. Locatie HRTC, aanvang 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur. De slotavond wordt dit jaar georganiseerd door Bianca Stam, Eliane van Toorenburg en Marian Has.

Wijziging in kledingcommissie

De kledingcommissie onder leiding van Julian Laan, Bea Last, Hans Besseling en Klaas Sijtsma heeft haar taken per 1 februari overgedragen aan Bianca Stam. Alle informatie en de kledingvoorraad is inmiddels overgedragen. De kledingcommissie is nog steeds bereikbaar via . We bedanken Julian, Bea, Hans en Klaas voor hun jarenlange inzet en wensen Bianca heel veel succes.

Van de sponsorcommissie

Sponsorkliks

Gratis sponsoring niet mogelijk? Nou dat kan wel degelijk! Vanaf nu is het voor iedereen (leden, familie, vrienden) die onze club een warm hart toedraagt mogelijk om onze club gratis te sponsoren. Wij hebben ons namelijk aangemeld bij Sponsorkliks.

Hoe werkt het? Ga naar onze website en druk daar op de button van Sponsorkliks (zie hiernaast). Vervolgens wordt je doorgeleid naar een overzicht van tientallen websites, waaronder grote webshops als Bol.com en Zalando. Elke aankoop bij één van deze bedrijven via deze links levert commissie op terwijl je dezelfde prijs betaalt. Het kost je dus niets extra. Hetzelfde geldt als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via de link kun je terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. De enige moeite die je hoeft te doen is bij een online aankoop via de site van STG Hoorn en de Sponsorkliks link naar je favoriete webshop te gaan.

Rabobank Clubkas Actie

Afgelopen jaren heeft STG Hoorn met veel plezier meegedaan aan de Rabobank sponsorfietstocht. De sponsorfietstocht stopt en er komt een nieuwe actie, de Rabobank Clubkas Actie. In totaal is er door Rabobank West-Friesland € 250.000 te verdelen. STG Hoorn doet natuurlijk mee. Ons doel met de Clubkas Actie is een bijdrage aan een zomeractiviteit (trainingskamp of andere activiteit) en wellicht blijft er nog geld over om aan het einde van het seizoen 2018-2019 een ijsfestijn te organiseren.

Hoe werkt het? Iedereen die lid is van Rabobank West-Friesland krijgt een stemkaart met 5 stemmen. Je kunt maximaal 2 stemmen uitbrengen aan dezelfde vereniging, maar je moet wel alle stemmen uitbrengen. Dit betekent dus dat je veel stemmen kunt verzamelen van vrienden, familie maar ook onbekenden.
De vraag is aan alle leden om STG Hoorn te helpen:

 • Controleer of je lid bent door in te loggen op de Rabobank Internetbankieren en te kijken onder “Uw gegevens”. Als je al lid bent hoef je niets te doen, anders kun je via deze link jezelf lid maken. Daar zijn verder geen kosten aan verbonden.

 • Zorg ervoor dat jezelf, je ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en zo veel mogelijk andere bekenden lid zijn van de Rabobank. Dit moet vóór 10 april 2018 om een stemkaart te ontvangen.

 • Iedereen die op 10 april als lid geregistreerd staat, ontvangt een stemkaart en kan tussen 8 en 28 mei stemmen. Hoe meer stemmen we ontvangen, hoe hoger het bedrag is dat we zullen ontvangen.

 • In juni is de cheque-uitreiking en weten we wat STG Hoorn voor bijdrage krijgt.

Heb je vragen, stuur dan een e-mail aan .

 

Wedstrijdverslagen

Een geslaagd Bontekoe Toernooi

Zaterdag 20 januari was weer het jaarlijkse Bontekoetoernooi. Rond 15:00 uur verzamelde de organisatie commissie zich in de jury kamer om de nodige voorbereidingen te doen om het toernooi vlekkeloos te laten verlopen. Rond 16:30 uur werden de eerste teams al ontvangen op de ijsbaan door Femke en Thijmen. Elk team ontving een tas met voor elke deelnemer een vaantje en wat lekkers. Om ca. 17:30 uur klonk het eerste startschot. Tijdens de dweilpauzes stonden er enkele kisten met appels die beschikbaar waren gesteld door “Fruitbedrijf de Stolp” op het middenterrein voor de deelnemers en de trainers.

Rond 20:00 uur was de wedstrijd afgelopen en was het wachten op de prijsuitreiking. Om de tijd te doden begon de verloting in het Kluuncafé, natuurlijk met mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsoren. Na de verloting kwam nog het belangrijkste moment voor de deelnemers. Scheidsrechter Hein Peereboom kwam namelijk met de uitslag. De top drie van elke categorie zowel de meisjes als de jongens werden naar voren geroepen om een mooie beker in ontvangst te nemen. Uiteindelijk werd ook bekendgemaakt welke vereniging er met de club beker naar huis ging. Al met al een zeer geslaagd toernooi. Voor meer informatie over het Bontekoe toernooi kijk je op stghoorn.nl/bontekoe.

Onze fotograaf Arno Reus was de hele avond aanwezig om de mooiste plaatjes te schieten. Het resultaat is te bewonderen in het fotoalbum op onze website of klik hier.

In de vorige nieuwsbrief was al aangegeven dat er een bijdrage aan het Schaatsjongens van de Bontekoe jeugdschaatstoernooi en voor nieuwe trainingsmaterialen was ontvangen door een mooie samenwerking tussen trainer Maarten Verbeek en de sponsorcommissie. De ING Bank heeft een grote bijdrage geleverd aan STG Hoorn via het ING Nederland fonds voor Medewerkers. Het bestuur bedankt Maarten voor het nomineren van STG Hoorn.

Heel veel podiumplaatsen voor STG Hoorn

Afgelopen maand hebben we weer kunnen genieten van een hoop prestaties op het ijs. In Hoorn ware met de Toon Steltenpool Bokaal en met het Westfries Kampioenschap voor pupillen (met jurybezetting van de Hoornse junioren!) weer een paar mooie prijzen te verdelen. Ook op andere ijsbanen werd gestreden om de prijzen en natuurlijk kunnen we ook de recordwedstrijd in Thialf niet vergeten. Daar werden weer heel wat persoonlijke records verbroken. Uitslagen en foto’s zijn uiteraard beschikbaar via stghoorn.nl

Bij de Volharding Bokaal in Alkmaar werd STG Hoorn na een fantastische avond met eerste plaatsen voor Bram, Gijs en Jelle tweede in het eindklassement. Door de goede prestaties van het gehele team mochten we ook de Progressie Bokaal mee naar huis nemen. Tot slot is deze periode van het jaar ook de tijd van de belangrijkste nationale wedstrijden. Ook hier kan STG Hoorn al enkele jaren rekenen op enkele goede rijders. Een overzicht van de prestaties:

 • Arjan Huisman en Stefan Has deden mee aan het Nationaal Pupillen Toernooi

 • Ramona Westerhuis (2e) en Arjan Huisman (5e) noteerden uitstekende klasseringen op het NK Marathon. De videosamenvattingen zijn terug te vinden op Facebook.

 • Sander Bakker, Ramona Westerhuis en Berend Bervoets plaatsten zich voor de NK Junioren Allround. Berend greep op de massastart net naast de medailles.

Via de website en de Facebook-pagina van STG Hoorn blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, wedstrijden en uitslagen van STG Hoorn. De mooiste foto’s van onze fotografen vind je in het fotoalbum.

Hoe gaat het met: Marije Postmus

Deze maand geen nieuwe aflevering van ‘Stelt zich voor’, maar een speciale update vanuit de ziekenboeg. Enkele weken geleden is Marije Postmus lelijk ten val gekomen tijdens de training op de woensdagavond. Zij werd met de ambulance afgevoerd naar het VU Medisch Centrum. Hoe het nu met haar gaat vertellen haar ouders.

“’Wat was het fijn om te merken dat er zo werd meegeleefd met Marije (en ons) na haar val op de ijsbaan. Ze heeft bijna een week in het ziekenhuis gelegen met een zware hersenschudding en een scheurtje in haar schedel. Er kwamen heel veel kaarten, cadeautjes en appjes. De grootste verrassing kwam Marian brengen: Een hele grote kaart met al jullie namen erop en een hele grote knuffel. De ambulanceverpleegkundigen hadden Marijes pak stuk geknipt en van de resten is de olifant aangekleed! Daarbij ook nog stiften en kaarten om in te kleuren. Wat een verwennerij! De knuffel is inmiddels omgedoopt tot mascotte. Hij zal voortaan meegaan naar de wedstrijden en iedereen aanmoedigen!

Het gaat nu alweer een stuk beter met Marije, de hoofdpijn is (meestal) weg. Ze is nog wel snel moe. Voor de voorjaarsvakantie gaat ze nog niet naar school en schaatsen wordt hem ook niet meer dit seizoen. Iedereen nogmaals bedankt en tot ziens!

PS: Wij hebben aan de neuroloog gevraagd of het dragen van een helm veel narigheid had voorkomen. Hij antwoordde dat het niet alles had voorkomen, maar de schade misschien wel beperkter was geweest. Hij is voorstander van het dragen van een helm.”

Foto’s: Willy Reus, STG Hoorn, Arno Reus – ARphotography, Ellie Postmus

Actieve bezoekers: 44, waarvan 1 geregistreerd en 43 gast(en). © 2017 www.stghoorn.nl     facebook  twitter  instagram


Ogenblik a.u.b. ...