Nieuwsbrief de Braam

Mei 2018

Inleiding

Heb jij ook iets te melden of wil je graag iets delen met de vereniging? Stuur je bijdrage voor de nieuwsbrief, sociale media of website naar !

Wij wensen iedereen veel leesplezier. Daniëlle Vlaar, Sjors Leek, Teun Tanja, Niek Last - PR STG Hoorn

  • Stem op STG Hoorn in de Rabobank Clubkas Actie

  • De tijdritten zijn bekend

  • Let op! Op zondag 1 juli zijn de STG Hoorn Zomerspelen

  • Emmy Pordon stelt zich voor

Meer informatie lezen, even opzoeken ‘hoe het ook alweer zat’ of nieuw bij de club? Kijk dan in het informatieboekje van STG Hoorn op onze website.

Van de voorzitter

De meivakantie voor scholieren is voorbij en dat betekent traditioneel dat de zomertrainingen zijn begonnen. Opnieuw heeft STG Hoorn een uitgebreid zomertrainingsprogramma samengesteld. Als vereniging kunnen we trots zijn dat er zo veel trainingsmomenten worden aangeboden, elke week weer tot het begin van het ijsseizoen en weer met een fantastische groep trainers. Er zijn weer heel veel leden die zich voor de vijf verschillende zomertrainingen hebben ingeschreven. Als jij dat niet hebt gedaan, maar je wel wilt meedoen, stuur dan een mail aan .

Op dezelfde avond als de eerste zomertraining heeft het bestuur een presentatie gegeven over de rollen en taken van het bestuur en hoe dit bestuur eruit zou moeten komen te zien. In totaal waren er 24 aanwezigen. Door op de oude manier verder te gaan komen er geen nieuwe bestuursleden en daarom heeft het huidige bestuur een nieuw plan gepresenteerd. De taken moeten worden verdeeld, meer bestuursleden, een kleiner takenpakket en een basis in de commissies van STG Hoorn. Want succesvolle commissies die zijn er zeker. Deze nieuwe structuur heeft als voordeel dat: 1.) Het takenpakket van de Dagelijks Bestuursleden worden verkleind, omdat de taken worden verdeeld, en 2.) Het contact met de commissies wordt beter, omdat er vanuit het bestuur iemand is vertegenwoordigd in de commissies.

Als je er niet bij was, bekijk dan de presentatie goed en laat ons weten waarbij jij kunt helpen. En als je niet één van de bestuurstaken oppakt, laat dan weten in welke commissie jij wilt plaatsnemen, zodat er wellicht vanuit de commissies iemand kan doorschuiven.

Vele handen maken licht werk, en met meer mensen is de rol in het bestuur voor iedereen met veel plezier uit te voeren. En jij kan er daar één van zijn. Stel jezelf de vraag: "wat ga ik voor STG Hoorn doen?". Stuur een e-mail of bel met iemand van het bestuur (zie website) om je interesse aan te geven, of je vragen te stellen.

Martin Kras – voorzitter STG Hoorn

Van het bestuur

Algemene Ledenvergadering (woensdag 6 juni)

Alle leden en/of ouders zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de ALV (Algemene leden vergadering). Voorheen kwam ik weinig op ledenvergaderingen, maar na de eerste keer aanwezig te zijn bij de ALV van STG Hoorn ben ik om. Het is juist heel belangrijk, want op deze avond wordt heel veel informatie gegeven over allerlei zaken die belangrijk zijn binnen de verenging. Op de achtergrond worden door heel veel vrijwilligers allerlei zaken geregeld, en die worden besproken op de vergadering. Ik was mij niet bewust dat er zoveel commissies zijn. Door aanwezig te zijn bij de vergadering worden er al veel dingen duidelijk. Maar ook de verrichtingen van het afgelopen jaar en eventuele wensen voor het komende jaar worden besproken. Het financieel verslag wordt doorgenomen en de begroting voor volgend jaar. Evt. nieuwe bestuursleden worden op deze avond benoemd. En als er zaken zijn waarvoor er gestemd moet worden, heb je als lid/ouder stemrecht. Kortom: het maakt een vereniging sterk als er veel leden komen! Ik zie jullie graag op de ALV op woensdag 6 juni om 19.30 uur bij Restaurant De Nadorst in Blokker.

Namens het bestuur, Marian Has

Contributie en automatische incasso

Het nieuwe seizoen is gestart, wat ook betekent dat binnenkort de contributie wordt geïnd. Heel veel leden hebben een machtiging afgegeven aan STG Hoorn. Vorig jaar is in de ALV besloten dat alle leden met een betalingsmachtiging € 2,50 korting krijgen op hun lidmaatschap. Controleer of jij een machtiging hebt afgegeven op de ledenpagina van de website (na inloggen). Ga naar het tabblad Wijzig lidgegevens en zet het vinkje Incasso aan, zodat jij ook die korting van € 2,50 ontvangt.

Yvonne Kuin – penningmeester STG Hoorn

Nieuws van STG Hoorn

Stem nu op STG Hoorn in de Rabobank Clubkas Actie

In de vorige nieuwsbrieven heeft al iets over de Rabobank Clubkas actie gestaan. Nu is het zover dat de stemperiode van de Rabobank Clubkas Actie van start is. Alle leden van Rabobank West-Friesland van 18 jaar en ouder (per 10 april) kunnen hun stem uitbrengen van dinsdag 8 mei tot en met maandag 28 mei 2018. Leden ontvangen op 8 mei hun persoonlijke stemcode via de post, waarmee zij online hun stem kunnen uitbrengen via www.clubkascampagne.nl/wf. Hoe meer stemmen we ontvangen, hoe hoger het bedrag is dat we zullen ontvangen. In juni is de cheque-uitreiking en weten we wat STG Hoorn voor bijdrage krijgt. Stem dus op STG Hoorn en help ons aan een groter deel van de €250.000 die de Rabobank te besteden heeft.

Heb je iets dat je online gaat bestellen? Denk dan eerst aan Sponsorkliks! Voor elke bestelling via de STG Hoorn pagina op Sponsorkliks gaat er een percentage naar STG Hoorn. Het bedrag loopt langzaam op, maar we hopen natuurlijk dat steeds meer leden, vrienden en kennissen via stghoorn.nl hun bestelling gaan doen.

Fietstrainingsprogramma en tijdritten

Ook dit jaar zijn op zondagochtend fietstrainingen vanaf 9:30 uur. De trainingen zijn meestal op de wielerbaan van HRTC of vertrekken daar vanaf de poort. Het programma van de fietstrainingen is hier terug te vinden. Onderdeel van de fietstrainingen zijn vier tijdritten. Iedereen mag meedoen, ook als je niet meetraint of bij een andere vereniging zit. Pupillen rijden 3 ronden (3,6 km) en junioren en ouder rijden 4 ronden (4,8 km). Om in aanmerking te komen voor het STG Hoorn klassement moet je lid zijn van STG Hoorn en minimaal 3x een tijd hebben gereden. De laatste zondag mag je twee keer achter elkaar een tijd neerzetten.
De data van de tijdritten zijn:

  • Zondag 27-05-2018

  • Zondag 17-06-2018

  • Zondag 15-07-2018

  • Zondag 16-09-2018


De tijdritten starten om 9:30 uur.

 

Kleding kopen of omruilen

De kledingcommissie wil alle leden er op wijzen dat de bestelsite het hele jaar open staat voor het bestellen en omruilen van de kleding. Op de homepagina is een directe link naar de bestelsite. Wanneer de kleding versleten is of te klein is geworden kan de kleding op ieder moment omgeruild worden en op aanvraag bij een van de commissie leden opgehaald of omgeruild worden. De kleding kan om administratieve redenen niet bij de opening van de schaatsbaan ter plekke omgeruild of besteld worden. Er is voor alle kledingpakketten voldoende voorraad aanwezig. Wacht dus niet tot het schaatsseizoen is begonnen! De kledingcommissie bestelt eind mei en eind november kleding en wordt in september en februari uitgeleverd. Dus mocht je nog wensen hebben op STG kleding gebied voor mn. de winterperiode, geef het aan vóór 31 mei, dan kan dit nog in de bestelling meegenomen worden. Wanneer er vragen of opmerkingen zijn over de kleding stuur dan een mailtje naar . Het adres waar u de kleding kan ophalen of wegbrengen is Bobeldijk 12, Berkhout.

Zomerspelen

Zondag 1 juli is het zo ver, de “Zomerspelen” zijn een feit. De inschrijving voor de “Zomerspelen” gaat open op 23 mei, je kunt je dan t/m maandag 18 juni opgeven via de website onder het kopje activiteiten. Om deze dag mogelijk te maken vragen wij van iedere deelnemer een bijdrage. De bijdrage zal afhankelijk zijn van het aantal inschrijvingen. Wij hopen dat jullie je allemaal gaan inschrijven voor deze dag. We gaan er dan met elkaar een gezellige en sportieve dag van maken!

Groetjes, Roland, Gijs, Megan, Ellen en Anita
Alvast een tipje van de sluier: de wekker kan vroeg worden gezet!

Zes NK-medailles voor Ramona Westerhuis

De sportievelingen van STG Hoorn reizen stad en land af om mee te doen aan allerlei activiteiten en evenementen. Dat is natuurlijk geen nieuws, maar daarbij val je soms nog wel eens op. Ramona Westerhuis wist de afgelopen weken meermaals op te vallen met vier titels op het NK inlineskaten en twee zilveren medailles. Vooral de puntenkoers op zaterdag was een bijzondere race, waarbij ze halverwege de wedstrijd wegreed en zo veel punten haalde.

Nadat ze zich liet inlopen door het peloton, sprintte ze in de laatste ronde nogmaals met overtuiging weg en snelde zo naar het goud. Bekijk hier de finishbeelden, hier het interview met Schaatsen.nl en hier het artikel dat afgelopen dinsdag in het NHD stond. Ook de toerrijders kunnen niet vergeten worden. Met zijn deelname aan de wintertriatlon op de Weissensee (en zijn derde plaats aan de finish) haalde Stephan van den Berg het clubblad van de Alternatieve Elfstedentocht. Bekijk het artikel hier.

Oproep: flyeren tijdens de Avondvierdaagse

Van 11 tot 14 juni wordt in Hoorn de jaarlijkse Avondvierdaagse weer gehouden. Net als vorig jaar zal daarbij gebruik worden gemaakt van een deel van de wielerbaan, waar ook de zomertrainingen van STG Hoorn worden gehouden. Een goede gelegenheid om onszelf en onze trainingen zichtbaar te maken voor een grote groep jeugd! Daarom zoekt de pr-commissie enkele vrijwilligers om op maandag 11 juni en donderdag 14 juni tijdens de training beschikbaar te zijn om te flyeren en het gesprek aan te gaan met geïnteresseerde wandelaars. Aanmelden kan via een mail naar .

Stelt zich voor:

Emmy Pordon

“Hallo allemaal, ik ben Emmy Pordon en ondertussen zo’n 7 jaar lid van STG Hoorn. In die 7 jaar heb ik het erg naar mijn zin gehad en vooral veel gelachen. Uiteraard is er ook hard getraind en het schaatsen ging elk jaar een stuk beter. Mijn favoriete trainingen bij STG Hoorn blijven toch de gritt- en duintraining, hoe leuk ik schaatsen ook vind. (Tijdens de Gritt- en duintrainingen dacht ik daar vaak wel anders over). Tijdens het rijden van een 3 km heb ik ook altijd in m’n hoofd dat ik deze ±5 minuten ook moet kunnen volhouden als ik een Gritt- en duintraining volhoud. Afgelopen winter heb ik er voor gekozen om bij Rogier Couwenhoven in schaatsteam Noord-Holland te gaan schaatsen. Afgelopen zomer was ik met dit team mee geweest op fietskamp in Limburg en dit beviel me zo goed dat ik besloot om ook bij het team te gaan. Nu het schaatsseizoen over is hoeven we ons zeker niet te vervelen, want de trainingsschema’s voor de zomer staan alweer klaar. De zomer vind ik misschien toch wel het leukste deel van het schaatsen, aangezien er wat meer variatie in de trainingen zit. Ik hoop dat ik van de winter nog weer wat harder ga schaatsen en dat er geen training is op maandag met team NH, zodat ik gezellig met STG Hoorn kan trainen.”

 

Foto’s Foto’s: Wanda van der Gracht, Rabobank West-Friesland, STG Hoorn, Andrea Bleeker, Neeke Smit, Marian Has, Sjors Leek

Actieve bezoekers: 31, waarvan 1 geregistreerd en 30 gast(en). © 2017 www.stghoorn.nl     facebook  twitter  instagram


Ogenblik a.u.b. ...