Nieuwsbrief de Braam

Juli 2018

Inleiding

Heb jij ook iets te melden of wil je graag iets delen met de vereniging? Stuur je bijdrage voor de nieuwsbrief, sociale media of website naar !.

Wij wensen iedereen veel leesplezier. Daniëlle Vlaar, Sjors Leek, Teun Tanja, Niek Last - PR STG Hoorn

  • Meld je aan voor de winter! GEEN ABONNEMENT = NIET SCHAATSEN!

  • Shop online via Sponsorkliks en steun STG Hoorn

  • Stijn Vlieland stelt zich voor

  • En natuurlijk de laatste nieuwtjes

Meer informatie lezen, even opzoeken ‘hoe het ook alweer zat’ of nieuw bij de club? Kijk dan in het informatieboekje van STG Hoorn op onze website.

Van het bestuur

De zomer houdt vooralsnog flink huis in Nederland, maar bij STG Hoorn kijken we alweer vooruit naar de winter. Dat betekent dat de kalender wordt gemaakt, de abonnementen weer aangevraagd moeten worden en nog veel meer kleine en grote klussen.

Het nieuwe bestuur begint zijn draai te vinden. Voortbordurend op de vorige nieuwsbrief kunnen we melden dat de taken binnen het bestuur als volgt verdeeld gaan worden:
Voorzitter: Serge van Toorenburg
Vicevoorzitter: Sjors Leek
Secretaris: Sietse Postmus
Penningmeester: Yvonne Kuin
Bestuurslid activiteiten: Marian Has
Bestuurslid trainingen en wedstrijden: Wanda van der Gragt en Sandy Knap

Naast het jaarverslag, dat al op de website stond, is nu ook het concept-verslag van de ALV gepubliceerd en voor alle leden in te zien. De eerste stappen in het afvinken van de actielijst zijn inmiddels gezet.

De komende tijd zullen verschillende activiteiten door het nieuwe bestuur opgepakt gaan worden. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe website voor het begin van het nieuwe winterseizoen online komt. Ook de ontwikkelingen binnen de Baanvereniging Hoorn gaan door en dat gaat ook gevolgen hebben voor STG Hoorn. Zo is het voorstel om vrijwilligers stemrecht te geven in de ALV voorlopig op de lange baan geschoven. De aanvraag van de abonnementen gaat ook via de baanvereniging lopen, al heeft dat hopelijk voor de leden weinig gevolgen. Het zou juist eenvoudiger moeten worden, omdat de abonnementen rechtstreeks aan de leden gaan worden aangeleverd. Daarover binnenkort hopelijk meer nieuws.

Wij wensen iedereen een fijne schoolvakantie toe. Namens het bestuur,
Sjors Leek

Nieuws van STG Hoorn

Aanvragen abonnementen vóór 10 augustus

De zomervakantie staat weer voor de deur, maar STG Hoorn is alweer met de wintervoorbereidingen begonnen. Jullie kunnen je weer opgeven voor de ijsabonnementen via de website van STG Hoorn als je in de winter straks op het ijs wilt gaan trainen. Wij willen jullie erop wijzen dat het ijsabonnement tot 10 augustus aangevraagd kan worden. De nieuwe tarieven staan op de website van STG Hoorn. Het aanvragen van je wedstrijdlicentie gaat via de site van de KNSB! Een fijne vakantie toegewenst!
Met vriendelijke groet, Anita Huisman en Ellen van Beek-Braas.
Abonnementen en licenties commissie STG Hoorn

24 uur lang skaten voor het goede doel? Dick Bierman gaat de uitdaging aan

Namens Dick Bierman, hierbij een bijzondere oproep:

Beste allemaal,
Ik wil graag eenmalig de aandacht vragen voor een goede-doelen actie waar ik aan meedoe. Op 31 augustus en 1 september ga ik meedoen aan 24Kika, een evenement waarbij deelnemers 24 uur lang skaten tegen kanker. Ik doe mee in een team, waarbij we in estafettevorm samen 24 uur lang skaten. Gezelligheid en uitdaging is belangrijk deze 24 uur, maar natuurlijk ook het inzamelen van zoveel mogelijk geld dat allemaal naar Stichting KIKA gaat. Wie wil mij sponsoren? Een donatie doen is mogelijk via de volgende link. Er zijn ook loten te koop, voor €2,50 per stuk (contant af te rekenen); de trekking vindt plaats tijdens het event. Ik heb een lotenboekje, loten zijn bij mij te koop. Toeschouwers zijn uiteraard ook altijd welkom! Het evenement wordt gehouden bij Flevonice te Biddinghuizen. Voor mij was dit evenement dé reden om te starten met skaten. Alvast hartelijk dank voor eventuele donaties!

Naast de Rabobank Actie is het mogelijk om STG Hoorn net dat steuntje extra in de rug te geven door online je aankopen te doen via Sponsorkliks. Bijna alle bekende webshops doen mee! Kijk dus voordat je gaat bestellen even via de website van STG Hoorn of de webshop meedoet aan Sponsorkliks. Dit geldt ook voor vakanties en vliegreizen. Zo kan het bedrag voor STG Hoorn snel oplopen. Sponsorkliks is er trouwens ook als app voor op je smartphone, waarmee je ook simpel meerdere verengingen kunt sponsoren!

Vierde sportoorkonde op rij voor Ramona Westerhuis

Voor het vierde jaar op rij ontving Ramona Westerhuis een uitnodiging van de Gemeente Hoorn. Voor het vierde jaar op rij was zij voorgedragen voor een speciale oorkonde van de gemeente. De sportoorkonde van de Gemeente Hoorn is er speciaal voor sporters onder de 17 die een eerste plaats behalen op een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap. Ramona kreeg de oorkonde dit jaar voor haar prestaties op het NK Inline-skaten, waar zij vijf titels behaalde.

Tijdritcompetitie nadert ontknoping

Met de zomervakantie voor de deur werkten de wielrenners van STG Hoorn afgelopen zondag de derde tijdrit van het seizoen af. Onder ideale omstandigheden reden 20 van de 23 deelnemers een persoonlijk record. Aan de top van het klassement blijft het een spannende strijd tussen Jelle Bervoets en Bram Kras. Met een nipt snellere tijd wist Jelle weer iets van zijn achterstand goed te maken. Zij kwamen bovendien wel héél dicht bij het clubrecord, dat al sinds 2004 op naam van Jetse Bol staat. Hoe deze strijd zich verder ontvouwt, kunnen we op 16 september zien. Dan wordt de vierde en laatste tijdrit van deze zomer gehouden. Voor degenen die dan nog geen klassement hebben neergezet is er de mogelijkheid om twee keer te rijden. De uitslag van zondag 15 juli is terug te vinden op de website.

Shop online via Sponsorkliks en steun STG Hoorn

Bestel je wel eens iets online? Denk dan voordat je bestelt eerst aan Sponsorkliks! Ga naar deze link: https://www.sponsorkliks.com/products/shops.php?club=8342 En ga zo via Sponsorkliks naar jouw webshop. Het kost jou niks, behalve 2 keer extra klikken en zo sponsor je STG Hoorn. Dus kijk voordat je nieuwe schoenen, een vakantie of de boodschappen gaat bestellen even via de link of via de website van STG Hoorn of de webshop meedoet aan Sponsorkliks. Zo kan het bedrag voor STG Hoorn snel oplopen en dat maakt online shoppen nog leuker! Dus deel de link met familie en vrienden, klik, bestel en sponsor STG Hoorn.

Stelt zich voor:

Stijn Vlieland

“Ik ben Stijn Vlieland en ben negen jaar oud. Ik ben nu één jaar bij STG Hoorn. Eerst schaatste ik bij IJsclub Hoorn, maar ik wilde graag beter gaan schaatsen en dus ging ik naar STG Hoorn. Mijn zusje Kiki en mijn vader Michel gaan komende winter ook bij STG Hoorn schaatsen.

Eerst deed ik een proeftraining op de ijsbaan en toen wilde ik wel doorgaan. Toen hebben we een formuliertje ingevuld en kon ik verder trainen. Suzanne en mijn oppas Megan gaven eerst de training, maar dit jaar krijg ik training van Monique en Serena. Serena verzint altijd leuke spelletjes zoals trefbal, dus dat is altijd heel leuk.

Het leukste aan de wedstrijden bij het schaatsen vind ik de 300 meter, want daar heb ik een snelle tijd op staan. Het is ook leuk om pr’s te rijden. Ik was net niet snel genoeg voor de 500 meter, maar volgend seizoen zou het wel leuk zijn om die te rijden. Ik wil ook beter pootje over leren. Daar ben ik nu nog niet zo goed in.

In de winter gaan we ook wel ieder jaar twee keer op skivakantie en ik ga vaak fietsen met mijn vader. Misschien deze winter ook wel op de mountainbike. Als we gaan skiën dan geven papa en mama altijd les en mijn zusje en ik doen de skiklas. Ik zit dan bij de Super Juniors, dus dat is al best heel goed.

In de zomer fiets ik bij HRTC en rijd ik ook veel wedstrijden. Het is pas mijn tweede seizoen, maar ik was bijna geplaatst voor het NK. In mijn tweede wedstrijd was ik al meteen eerste. Die was makkelijk om te winnen. Nu zijn er wel een paar sterke jongens, dus is het soms wel lastig. Als ik mijn stuurtechniek nog verbeter kan ik makkelijker uit de bocht komen en dichter in het wiel zitten. Dan wordt het wel weer makkelijker denk ik.”

Foto’s: Arno Reus, Theo Groot, STG Hoorn, Michel Vlieland.

Actieve bezoekers: 41, waarvan 2 geregistreerd en 39 gast(en). © 2018 www.stghoorn.nl     facebook  twitter  instagram


Ogenblik a.u.b. ...